Antalya, Denizli, Muğla, Osmaniye, Van, Rize ve Adana'da 9 ayrı bölgenin kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
Genel Müdürlüğümüz görev ve yetki alanları çerçevesinde; korunan alanlarda kaynak değerlerinin devamlılığının sağlanması, geliştirilmesi ve akılcı yönetimi ile ilgili planlama esaslarına ilişkin karar ve hükümlerin belirlenmesi, gelecek kuşaklar için daha kaliteli sağlıklı ve yaşanabilir ortamlar oluşturulması, doğal yaşam zincirinin sağlamlaştırılması için çalışmalarımıza hızla devam etmekteyiz.
Doğal yaşam zincirinin sürdürülmesini amaçlayan çalışmalarımızda, yaşam zincirinin sağlam ve etkili akışını muhafaza ettirmek ön plandadır. Alan koruma yaklaşımı, günümüzde doğayı korumanın en etkili yollarından biridir ve çok sayıda kuruluş, çeşitli sistem ve kategoriler üzerinde çalışmaktadır. Bu çalışmalarda “Koruma Bilincinin” geliştirilmesine dikkat çekilmektedir. Genel Müdürlüğümüzce, Ülkemizin doğal kaynakları ve barındırdıkları ekolojik süreç ve döngüler ile biyolojik çeşitliliğin, ekosistem bütünlüğü içerisinde sürdürülebilir kalkınma amaçlı korunması ve kullanımı, yaşam ortamlarını etkileyen her türlü çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda;
-Antalya ili, Muratpaşa ilçesi, Lara Kıyı Bandı
-Denizli ili, Honaz ilçesi, Saklıgöl
-Denizli ili, Buldan ilçesi, Kamara Traverten Sırtı
-Muğla ili, Menteşe ilçesi, Özlüce
-Osmaniye ili, Kadirli ve Düziçi ilçeleri, Karatepe-Aslantaş
-Van ili, Gevaş ilçesi, Kuzu Adası
-Antalya ili, Serik İlçesi, Zeytintaşı Mağarası
-Adana ili, Karataş ilçesi, Tuzla Gölü
-Rize ili Çamlıhemşin Ayder Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi
Doğal Sit Alanları, “Kesin Korunacak Hassas Alan” olarak 11.09.2019 tarihli ve 30885 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak tescil ve ilan edildi.
Denizli Saklıgöl
Kamara Traverten Sırtı
Karatepe Aslantaş
Kuzu Adası
Lara Kıyı Bandı
Özlüce
Tuzla Gölü
Ayder
Zeytintaşı Mağarası