Anadolu Sığla Ağacı (Liquidambar orientalis Miller) bugün için doğal yayılış alanlarının kuzey sınırı Çine’nin güneyinde Çine çayı boyunca; güney sınırı Eşen çayının denize yakın kısımlarında ; doğu sınırı Silifke ve batı sınırı da Bodrum dolaylarına kadar olan bölgede oluşturur.
Doğal olarak özellikle Köyceğiz ve Dalaman deltasıyla, Marmaris ve Fethiye ilçelerinin kıyı düzlüklerinde mesçereler halinde bulunur.
Denize dik yönde uzanan Dalaman vadisinin Akdeniz iklimi etkisini içerilere kadar taşıması nedeniyle Acıpayam yakınlarına kadar sokulur. Acıpayam yöresi, türün aynı zamanda denizden en uzak ve en yüksek yayılış yerini oluşturur.
Anadolu Sığla Ağacı 20m’ye kadar boylanabilen geniş tepeli, çok dallı ağaçtır. 200-300 yıl kadar yaşayabilir. Dallar kalındır, kabuk koyu renkte olup derince yarıkları vardır.
Sığla yağı iyi bir antiseptik ve parazit öldürücüdür. Pomat ve yakı halinde uyuz, mantar gibi cilt hastalıklarında yararlıdır. Mide yaralarının iyileştirilmesinde de kullanılmaktadır. Vücuttaki yaraların iyileştirilmesinde ise sığla yağının yara olan yere sürülmesi suretiyle kullanılmaktadır. Böylelikle yara izi kalmadan deri iyileşmektedir. Sığla ormanları içinde koyu gölgesi ve yaydığı koku nedeniyle insanlara huzur vermektedir.