Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü
Tabiat Varlıklarını Koruma
Genel Müdürlüğü

BALIKESİR İLİ DOĞAL SİT ALANLARININ EKOLOJİK TEMELLİ BİLİMSEL ARAŞTIRMASI EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 10-13 MART TARİHLERİNDE YAPILDI

18 Mart 2015
            Genel Müdürlüğümüzce; Doğal Sit Alanlarının korunarak gelecek nesillere aktarılması, bilimsel kriterler ışığında alanın sahip olduğu biyo-ekolojik (flora, fauna, habitat), jeolojik, hidrojeolojik, jeomorfolojik değerlerin ve peyzaj değerlerinin belirlenmesi ve önerilerin ortaya konulması amacıyla “Doğal Sit Alanlarının Değerlendirilmesine İlişkin Teknik Esaslar” çerçevesinde yaptırılan doğal sit alanlarında dört mevsimi kapsayan “Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi” kapsamında; Balıkesir İli için 2014 yılı içerisinde başlatılan “Balıkesir İli Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi” eğitim ve bilgilendirme çalışması 10-13 Mart 2015 tarihlerinde Balıkesir/Ayvalık’ta gerçekleştirildi.
 
            Balıkesir Vali Yardımcısı Mehmet Suphi OLCAY, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal NAZLI, Edremit Kaymakamı Abdulhamit ERGUVAN, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi GENÇER, Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah YENİGÜN, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve ilgili uzman personelin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, Genel Müdür Yardımcısı Sayın Osman ÖZTÜRK’ün açılış konuşmalarıyla başladı.
 
            Program dahilinde sürdürülen eğitim çalışmasında, Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Tahir ATICI, projenin aşamaları yanı sıra çalışmalardaki teorik ve arazi bölümleri ile ilgili bilgilendirme yaptı. Balıkesir İli Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırması Projesinde görev yapan diğer akademisyenlerden; Yrd. Doç. Dr. Kerim GÜNEY, Dr. Atıl Barış ALBAYRAK, Prof. Dr. İrfan KANDEMİR, Öğr. Gör. Salih Hakan DURMUŞ, Yrd. Doç. Dr. Erkan DİŞLİ, Yrd. Doç. Dr. Miraç AYDIN, Uzman Biyolog Murat DOĞAN ve Peyzaj Yüksek Mimarı Bilge TARIM tarafından projeye ilişkin değerlendirme yapılarak uzmanlık konuları ile ilgili ayrıntılı bilgi verildi.
 
            Ayrıca, proje kapsamında eğitim çalışması için seçilen Şeytan Sofrası, Badavut ve Tuzla mevkisi, Lale Adası ve Cunda Adası doğal sit alanlarında arazi çalışmaları yapılıp, proje ekibi tarafından yapılan çalışmalar ve raporlamalara ilişkin örnekler verilerek katılımcılar bilgilendirildi.
 
            Bilgilendirme çalışması sonunda yapılan değerlendirmede sorunlar ve çözüm önerileri dile getirildi. Genel Müdür Yardımcısı Sayın Osman ÖZTÜRK tarafından yapılan kapanış konuşması ile eğitim sona erdi.
Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır