Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü
Tabiat Varlıklarını Koruma
Genel Müdürlüğü

IV. ULUSAL DENİZ KAPLUMBAĞALARI SEMPOZYUMU YAPILDI.

19 Ekim 2012

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde düzenlenen IV. Ulusal Deniz Kaplumbağaları Sempozyumuna katılım sağlanmıştır.

 

11-13 Ekim 2012 tarihlerinde Çanakkale’de düzenlenen IV. Ulusal Deniz Kaplumbağaları Sempozyumuna Genel Müdürlüğümüz tarafından katılım sağlanmıştır. DKMP Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenen sempozyumda; İzleme, Araştırma ve Koruma; Ekoloji ve Davranış; Kapasite Artırma, Eğitim ve Farkındalık Oluşturma; İlkyardım, Tedavi ve Rehabilitasyon konularında oturumlar düzenlenmiş ve bildiriler sunulmuştur. Ayrıca, Deniz Kaplumbağaları ve Balıkçılık, Deniz Kaplumbağaları ve Rehabilitasyon konulu çalıştaylar düzenlenmiştir.

 

Ülkemizde yapılan bilimsel çalışmalar sonucu 21 adet kumsal önemli Deniz Kaplumbağaları Yuvalama Alanı olarak belirlenmiştir. Bu kumsallardan 13 tanesi birinci derecede öneme sahip olup, 5 tanesi Genel Müdürlüğümüz yetki ve sorumluluğu altında bulunan (Köyceğiz-Dalyan, Fethiye-Göcek, Göksu Deltası, Belek ve Patara Özel Çevre Koruma Bölgeleri) Özel Çevre Koruma Bölgesidir.

 

Özel Çevre Koruma Bölgesi Kumsal Alanlarında, önceki yıllarda başlatılan Deniz Kaplumbağaları (Caretta caretta, Chelonia mydas) ve Nil Kaplumbağası (Trionyx triunguis) popülasyon izleme çalışmaları 2012 yılı üreme periyodu içinde de Genel Müdürlüğümüz tarafından devam ettirilmekte olup bölgelerin turizm ve deniz kaplumbağalarının yuvalama alanı olarak örtüşmesinden kaynaklanan sorunlarının aşılması için yerel halk, ziyaretçi ve turizm yatırımcılarının eğitim ve bilinçlendirme yolu ile koruma faaliyetlerine iştirakinin sağlanması ve yönlendirilmesi amaçlanmaktadır.

 

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır