Salda Gölüne ilişkin tüm bilimsel çalışmaların ve bulguların ortak bir platformda paylaşılması amacıyla, Salda Gölü ve Burdur Gölleri’ nin tüm jeolojik ve biyolojik yapılarını, önemini, geçmişini, bugününü ve geleceğini tartışmak üzere; konusunda uzman akademisyenler, araştırmacılar ve doğaseverler ile birlikte “Dünya’dan Mars’a bir Pencere: Salda Gölü (Dünü, Bugünü ve Geleceği)” konulu Çalıştay 05-07 Haziran tarihlerinde Burdur’da gerçekleştirilmiştir.
Sedimantoloji, Çalışma Grubu (SÇG), Mehmet Akif Üniversitesi (MAKU), Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Doğa Araştırmaları Derneği’nin katkıları ile Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünce uluslararası ölçekte gerçekleştirilen çalıştaya, akademisyen, üniversite öğrencileri ve ilgili paydaşlar yoğun ilgi göstermiştir.
Salda Gölü ve çevresinde bilimsel çalışmalar yürüten 40 bilim insanımızın, ilgili kurum kuruluşların ve STK’ların katılımının yanısıra Mars’a ilişkin önemli bilimsel çalışmalar gerçekleştiren uluslararası bilim insanlarından Prof. Dr. Paola CIANFARRA (Genova Üniversitesi, İtalya) ve Nasa’nın Mars ile ilgili çalışmalarını yapan Dr.Briony Horgan (Purdue Universitesi, ABD) ile Bradley Garczynski (Purdue Universitesi, ABD) çevrimiçi olarak katılım sağlamıştır.
Çalıştay, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürümüz Sayın H. Abdullah UÇAN’ ın, Burdur Valisi Sayın ARSLANTAŞ’ ın ve üniversitelerimizden akademisyenlerin konuşmaları sonrasında, ulusal ve uluslararası bilim insanlarının sunumları ile devam etmiştir. Ayrıca çalıştay programı kapsamında da 5 Haziran Dünya Çevre Gününe özel her bir katılımcı adına bir fidan dikilmiştir. Salda Gölü ve Burdur Gölleri Çalıştayına yaklaşık 250 kişi katılım sağlamıştır.